• Škola KARATE aj pre žiakov 5., 6. a 7. ročníka

          • Vážení rodičia, milí žiaci 5., 6. a 7. ročníka.

            Po úspešnom absolvovaní karate na našej škole pre žiakov 2. - 4. ročníka sa nám podarilo zo Slovenského zväzu karate vybaviť BEZPLATNE školu karate aj pre žiakov 5., 6. a 7. ročníka. Každá trieda absolvuje 6 vyučovacích hodín (po 2 hodiny vždy v stredu  a to 15. , 22. a 29.5.).  

          • Dopravné ihrisko - Galanta

          • V pondelok, 6.5.2024, boli naši prváci, druháci a tretiaci na dopravnom ihrisku v Galante. Tu si upevnili a rozšírili svoje vedomosti o cestnej premávke ako chodci alebo cyklisti a taktiež si to aj prakticky vyskúšali. Ďakujeme Rade rodičov za preplatenie autobusovej dopravy :)

          • Obedy a školské tašky - možnosť vyzdvihnutia

          • Vážení rodičia,

            po dnešnej evakuácii a po kontrole budovy kriminálnou políciou si budú môcť žiaci prísť zobrať školské tašky (pokiaľ sa s triednym učiteľom nedohodli inak) a vyzdvihnúť obedy do vlastných nádob cez zadný vchod do školskej jedálne (vzhľadom k tomu, že v čase nahlásenia bol už obed rozvarený) v čase medzi 13,00 a 14,00 hod. 

          • POZOR - dôležité!!!

          • Vážení rodičia,

            do školy prišiel výhražný email a bola nahlásená bomba. Preto musíme okamžite evakuovať školu. Žiakov 2. stupňa posielame domov a deti 1. stupňa a MŠ posielame do KD kde si ich môžete prísť vyzdvihnúť.

          • Na našej ZŠ podporujeme praktické prírodné a technické vzdelávanie

          • Praktická výučba na základných školách je častokrát zanedbávaná. Súvisí to aj s nedostatkom učebných pomôcok. Preto sa aj naša škola zapojila do grantového programu SPPravme To, ktorý vyhlásila Nadácia SPP a žiadala finančnú podporu na zakúpenie výučbových pomôcok, ktoré majú rozvíjať u žiakov ich technické a prírodovedné zručnosti. Náš podaný projekt bol vyhodnotený ako úspešný a získali sme finančný grant 1 200 eur, za ktorý sme zakúpili nový špičkový mikroskop pre praktické vzdelávanie v biológii. Taktiež sme zakúpili školskú meteorologickú stanicu, ktorá je umiestnená v areáli školy. Žiaci tak môžu rozvíjať svoju bádateľskú činnosť pri skúmaní jednotlivých vlastností počasia zapisovaním si odčítaných údajov z prístrojov, ich vyhodnocovaním, či robením záverov.  Aj takto sa snažíme motivovať našich žiakov sa viac zaujímať o fyziku a meteorológiu. JBL Proaquatest Lab kufrík, ktorý sme si mohli dovoliť zakúpiť z grantu, zase využili naše žiačky pri skúmaní chemickej analýzy vody vo Vištuckom rybníku, kde následne zistené výsledky prezentovali na celoslovenskej súťaži - Festival vody. Modely veternej turbíny a slnečnej sústavy zase žiaci predviedli na školskom projektom dni Festival energie, ktorý zožal v rámci rovesníckeho vzdelávania veľký úspech. Veríme, že aj takýmto spôsobom budujeme u našich žiakoch pozitívny vzťah  k prírodným vedám a motivujeme ich študovať tieto vedy ďalej. Naša vďaka patrí Nadácii SPP za to, že nám umožnila vzdelávanie našich žiakov, ktoré je zážitkové, motivačné, bádateľské a najmä praktické.

            Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP. 

          • Zápis do MŠ na školský rok 2024/2025

          • Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie,

            tzv. ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY vo Vištuku na školský rok 2024/2025

            sa bude konať od 1. mája 2024 do 17. mája 2024,

            osobne dňa 16. mája 2024 (štvrtok) v čase od 9.30 - 11.30 a od 13.30 - 16.00 hod.

            Bližšie informácie a tlačivá nájdete na stránke materskej školy.

            https://msvistuk.edupage.org